Hydrodiagnostics

Legionellafilter

Effektiva och certifierade point-of-use legionellafilter för att förhindra att legionella och andra bakterier sprids ur tappställen. Den perfekta lösningen för att undvika smittspridning vid misstanke om kontamination av legionella eller andra bakterier.

legionella duschslang
HydroFilter Dusch

Universiellt duschmunstycke inklusive filter med kapacitet på >5,000 liter 

legionellafilter kran
HydroFilter Kran

Universiellt kranmunstycke inklusive filter för handfat med kapacitet på >5,000 liter 

Hur fungerar våra legionellafilter?

Våra legionellafilter använder den senaste ultrafiltreringsmembranteknologin med ihåliga fibrer med en porstorlek på 0,15 µm, vilket sorterar bort legionella och andra vattenburna bakterier. Filtrena passar utmärkt som akut åtgärd vid misstanke om legionellakontamination eller som proaktiv lösning för att säkerställa bakteriefritt vatten. 

Produkternas har validerats och certifierats av Nelson Labs, Kiwa, AIM, IMSL samt WRAS.

>0,15 mikron

Filtermaterialet förhindrar organiskt och oorganiska föroreningar ner till 0,15 mikron.

Optimerad livslängd

Filtret är designat för att minimera påverkan på flödeshastighet och tryckfall i vattensystemet vilket optimerar filtrets livslängd.

Tätningsmedel

Varje fiberände avslutas med tätningsmedel inuti filterhuset som förhindrar ansamling av bakterier.

Enkel installation

HydroFilter är framtagande med universiell 1/2” anslutning som enkelt kan monteras till tappställen såsom duschslang och kran.

Beställ HydroFilter

Fyll i formuläret för att beställa legionellafilter direkt via hemsidan. Du kan också välja att kontakta oss vid frågor eller funderingar.

* Frakt tillkommer

FAQ LEGIONELLAFILTER

Legionellafilter fungerar genom att filtrera bakterierna och på så sätt hindra dem från att passera genom en fysisk barriär. Det ihåliga fibermembranet som utgör filtret har mikroskopiska hål som är mindre än de minsta bakterierna. De mikroskopiska hålfibermembranväggarna är uppbyggda av hundratals ”maskor” så även om en eller två lyckas klämma sig igenom de övre skikten fastnar de så småningom längre in i. Legionellafiltrets membran är tillverkat på ett sådant sätt att det har en stor yta som minskar sannolikheten för att filtret blockeras. Vi rekommenderar dock att du har bra källvatten och det är en bra idé att ha ett förfilter installerat för att öka legionellafiltrets livslängd.

Duschslangar med stående vatten utgör en gynnsam miljö för legionellabakterier av flera anledningar. För det första skapar det stillastående vattnet en möjlighet för legionellabakterierna att föröka sig, särskilt om temperaturen är inom det intervall där legionella trivs, vanligtvis mellan 25-45 °C. Dessutom kan eventuell smuts eller organiskt material som samlas i slangen fungera som näringsämnen för bakterierna.

Legionellafiltret tar bort 99,99999% av alla bakterier som passerar filtret. 

Legionellafiltret är utvecklade med en standard 1/2tums-anslutning som gör installationen enkel och snabb. De kan smidigt monteras på olika tappställen, inklusive duschslang och kran, vilket gör dem mycket mångsidiga.

 

Legionellafiltret har testats av oberoende ledande vetenskapliga institutioner och certifierade i enlighet med NSF-WRc, IMSL, Kiwa BRL-K14010, AIM och Nelson Labs

Frekvensen av filterbyten beror på vattenkvaliteten i området där produkten är installerad samt antal liter vatten som passerat filtret. En generell riktlinje är att filter med en kapacitet på 5000 liter bör bytas ut var 3e månad.

Beställ legionellafilter genom formuläret ovan eller kontakta oss.

Hydro Diagnostics är svensk återförsäljare av Safe Water Products.